Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Edelweiss csoport

" Minden gondolatunk, minden tervünk azt célozza: hogy lehetne benneteket vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni."
( Karácsony Sándor)
12 8
12 7
Csoportban dolgozók:
dsc_0417

Rötzer Anikó

  • óvodapedagógus
  • testvelő tanár
  2010 óta dolgozom óvodapedagógusként a Mese Óvodában, ahol a kezdetektől fogva nemzetiségi csoportba kerültem. Rendszeresen segítem a csoport felkészülését a városi rendezvényekre. 
Fontos számomra, hogy a gyermekeknek megteremtsem az érzelmi biztonságot, a nyugodt, derűs, szeretetteljes légkört. Nevelőmunkámat meghatározza, hogy azt teszem a másikkal, amit szeretném, hogy velem tegyenek. Feladatom az elmélyült játék kialakítása tapasztalatszerzési lehetőség biztosításával. A türelem, a következetesség és a gyermekszeretet segíti munkám.  Sokat vagyunk a friss levegőn, hiszen nincs rossz idő, csak rossz öltözet. Célom a mozgásos játékok hangsúlyozása, mert a mozgás a fejlődés alapja. Ezzel segítem gyermekeinket, hogy vidám, nyitott, érdeklődő és kiegyensúlyozott személyiségek legyenek.
dsc_0417

Somkuti Edit

  • óvodapedagógus
  • német nemzetiségi óvodapedagógus
  • szakvizsgázott közoktatási vezető
  Tíz éve dolgozom a 10-es csoportban a kolléganőimmel együtt. Hivatástudatom és szakmai elhivatottságom családi gyökereimből táplálkozik. Munkámban hangsúlyos szerepet kap a játékba ágyazott, tevékenységen alapuló, tapasztalati úton történő ismeretszerzés.
Célom a német nyelv megszerettetése és megalapozása a csoportunkat látogató gyermekekkel, amit a  minél több érzékszervet is érintő zenés-mozgásos tevékenységek szervezésével valósítok meg. Feladataimat stabil napirend kialakításával, sok játék és a szabad levegőn eltöltött mozgás megszervezésével valósítom meg. A nemzetiségi hagyományok ápolása  városi szinten is fontos számomra.
bemutato1

Tuboly Andrea

  • érettségi
  • dajka
  2014-ben a Mese Óvodában sikerült megtalálnom azt a munkahelyet, ahol jól érzem magam és azt csinálhatom, amit mindig is szerettem volna, gyerekekkel foglalkozni. Tapasztalataimat, ismereteimet szívesen fejlesztem tovább, jelenleg gyógypedagógiai asszisztensnek tanulok. A képzés anyagát jól be tudom építeni a mindennapi munkámba. Nagyon örültem annak, hogy 2017-ben nemzetiségi csoportba kerültem, ahol a gyerekek nyelvi nevelését támogatni tudom, hiszen én is beszélem a német nyelvet. Szívesen kísérem el a csoportot a nemzetiségi programokra, rendezvényekre.