Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Dunaharaszti Mese Óvodáért Alapítvány
 
Alapítványunk története
 

       A Dunaharaszti Mese Óvodáért Alapítvány létrehozásának a gondolata 2017 őszén fogalmazódott meg nevelőtestületünkben.

     Minden lehetőséget és alkalmat megragadtunk arra, hogy összegyűjtsük az alapításhoz szükséges tőkét. Ünnepeinkhez, hagyományainkhoz kapcsolódóan jótékonysági Mihály-napi, Adventi, Húsvéti, Süti- és Mézeskalács vásárokat szerveztünk. Mese-ovis naptárt készítettünk, papírt és műanyagkupakot, használt elemet és mobiltelefont is gyűjtöttünk a cél érdekében. Dr. Szalai László Polgármester úrtól pedig megkaptuk az alapításhoz szükséges ügyvédi segítséget is Dr. Erdey Péter személyében. Így a sikeres összefogás eredményként végül 2018 őszén alapítványunk bejegyzésre került!

     Szülői munkaközösségünk Tizedes Szilvia vezetésével azóta is nagyon aktív! Kézműves vásáraink már teljes egészében az ő szervezésükben kerülnek megrendezésre, azzal a céllal, hogy egyrészt teret és lehetőséget biztosítsunk ügyes kezű, kreatív szülőknek az általuk készített kézműves termékek árusítására. Másrészről ez egy lehetőség nekünk is arra, hogy bevételeinket növeljük. Köszönet a szülői munkaközösségünknek, akikre mindig mindenben számíthatunk, és az idejáró gyermekek szüleinek is, akik vásárlásaikkal, adományaikkal, önkéntes felajánlásaikkal támogatnak bennünket!

      Alapítványunk elsődleges célja az óvodánkban folyó nevelés és oktatás magas színvonalának elősegítése, a népi kultúra ápolása. Az idejáró gyermekek mindennapjainak érdekesebbé, színesebbé, szebbé tétele, a fejlődésükhöz szükséges személyi és tárgyi feltételek korszerűsítése, bővítése és megteremtése; az itt dolgozó pedagógusok számára pedig magas színvonalú szakmai ellátás elősegítése. Emellett fontosnak tartjuk a gyermekek részére a tehetséggondozáshoz, a felzárkóztatáshoz, prevencióhoz szükséges tárgyi és személyi feltételek biztosítását.

     Jó hír, hogy a 2020. évi adóévre vonatkozóan jogosulttá váltunk a személyi jövedelemadó 1% felajánlásokra! Tisztelettel kérjük, ha teheti, adóbevallása elkészítésekor gondoljon ránk és támogassa alapítványunkat!
 
Civil szervezet neve:
Dunaharaszti Mese Óvodáért Alapítvány
Adószám: 19138543-1-13
Bankszámlaszám: 11742180-21451566 
                       Támogatását előre is köszönjük!


                                      Kecskemétiné Ujvári Hajnalka
                                                  Kuratóriumi elnök